Visontai Sportegyesület

A visontai Sport Club története

 

A Visonta SC 1998 június 30-án alakult Visonta Sportegyesület néven. 28 alapító tag hozta létre és választott 3 fős vezetőséget, Dérfi Zoltánt elnöknek, Szilvási Jánost Technikai vezetőnek és Balogh Józsefet gazdaság vezetőnek. Háromtagú Felügyelő Bizottság ellenőrizte a munkát, Vígh Bertalan vezetésével, tagok Kovács István és Oravecz József.

Kezdetekben a Gyöngyös Körzeti Labdarúgó Bajnokságban szerepelt a csapat, jobbára a mezőny hátsó felében volt található, de évről évre észrevehető volt a fejlődés. 2002-2003 év volt a kiugrás ideje, a felnőtt illetve az U-19 csapat is ezüstérmet nyert, és feljutott a megyei II.osztályba. 2006-2007. évi bajnoki címig, 5,6,3 helyezéseket ért el a csapat, míg az ifjúságiak általában a mezőny második feléhez tartoztak. A 2006-2007 év volt az egyesület fantasztikus éve, 16 pont előnnyel megnyerte a másod osztályú bajnokságot, és Visonta történetében először feljutott a megyei I.osztályba. Ráadásul a Magyar Kupában a megyei döntőig jutott, többek között az Eger SE kiverésével (3-2), ott sem vallott szégyent, csupán 2-1 arányban maradt alul az FC Hatvan ellenében.
A megyei I.osztályban is jól helyt állt a csapat, a 9. helyen végzett.

Ez után a 2008-2009 bajnoki szezonban, utánpótlás csapat hiánya miatt, a III.osztályba nevezett a teljesen kicserélődött csapat, javarészt az ifjúsági korból kiöregedett játékosokra építkezve. Sikeres évet zárt a fiatal csapat, harmadik helyezést ért. A 2010-2011 évi szezonban, hatalmas eredményként, története során másodszor, újabb bajnoki címmel örvendeztette meg szurkolóit és szimpatizánsait a klub. A következő bajnoki évadot, a megyei II.osztályban kezdte a csapat, és újoncként ismét érmet szerzett, még hozzá bronz színezetűt.
Az egyesületet, jelenleg, 6 fős vezetőség (Dérfi Zoltán, Székely Sándor, Szőke László, Csesznok László, Vígh Béla, Kecskés Ferenc) irányítja. Az Ellenőrző Bizottság összetétele változatlan a megalakulás óta.
A felnőtt csapatnál az elmúlt 15 esztendőben három edző tevékenykedett Dérfi Zoltán (jelenleg is), Szerdahelyi Gábor (2006-2008), Nagy Ferenc (2008-2009).

Az U-19-eseknél, Szilvási János, Dérfi Zoltán, Bollók József, Csesznok László, Kecskés Ferenc, Nagy Ferenc, Oravecz József végzett edzői munkát és jelenleg Szökő Róbert.

15 főre tehető azon személyek száma, akik rendszeresen, társadalmi munkában segítik az egyesületet, céljaik elérésében.