Összefogással a biztonságért

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, velünk ez nem történhet meg, pedig bármelyikünk válhat bűncselekmény áldozatává. Közülünk is vannak olyan csoportok, akik fokozottabb veszélynek vannak kitéve. Ilyenek például idős hozzátartozóink, akikről az elkövetők azt gondolják, velük szemben fölényben vannak.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2012.december

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság hasonlóan a korábbi évekhez most is fontos feladatának tekinti a kiemelt kockázatú csoporthoz tartozók — jelen esetben az idős korúak - védelmét, áldozattá válásának megelőzését.
Ennek egyik eszköze az érintettek, illetve hozzátartozóik figyelmének felhívása a veszélyhelyzetre, minél szélesebb körű tájékoztatása, bűnmegelőzési ajánlások, tanácsok kidolgozása a biztonság tervezése, megteremtése, megőrzése érdekében.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2013 Május

Hétvégi házak védelme

A sok esetben minimális mechanikai védelemmel sem rendelkező, teljesen kiszolgáltatottan, magányosan elhelyezkedő hétvégi házak könnyen a bűnözők célpontjává válhatnak.

Ön, mint tulajdonos tehet a legtöbbet értékei megóvása érdekében.

A betörések többségét az ajtók, ablakok felfeszítésével követik el, így a nyílászárók védelme a legfontosabb. Ez persze vonatkozik a pince, padlás, a kamra és garázs ajtóira, ablakaira egyaránt. Áthatolhatatlan ajtó , ablak még nem készült.
De nem mindegy, hogy milyen áron és mennyi idő alatt!
Az épületek behatolás elleni védelme kettős célt szolgál. Egyrészt jelzi a betörő számára, hogy nem lesz könnyű dolga, tehát megelőző funkciója van, másrészt feltartja, akadályozza az elkövetőt.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2013 Március

Otthonuk védelme - Biztonság 6 lépésben

Mindannyiunk rémálma, hogy egyszer arra ér haza, betörő járt az otthonában, értékes és kedves emlékeket őrző tárgyai pedig eltűntek.
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, velünk ez nem történhet meg, pedig bármelyikünk válhat bűncselekmény áldozatává.
Azt is tudomásul kell vennünk, hogy lakásunk védelméről sem a rendőrség, sem más nem fog gondoskodni, ebben elsősorban magunkra számíthatunk. Hogy elkerüljük a nem várt betörést, érdemes számba venni a lehetséges biztonsági megoldásokat, és eldönteni, mekkora költséget tudunk szánni vagyonunk biztonságára, mennyi az elfogadható és a megfelelő biztonság.

Bűnmegelőzési Hírlevél Internethasználat

Az internet veszélyei

A számítógép és internethasználat mai életünkben már alig megkerülhető, igen hasznos, számos előnye mellett azonban veszélyeket is rejt a világháló.

A tisztességes, hasznos weboldalak mellett találkozhatunk olyan oldalakkal is, amelyek megtévesztő , hamis információkat vagy az egészséges erkölcsi és szellemi fejlődésre káros tartalmakat, pornográf vagy erőszakos tartalmú információkat közölhetnek .
A fiatalok egyre otthonosabban mozognak az Internet világában. Tartalmi információk megtekintése mellett chatelnek, e-maileznek, mindezt készség szinten. Olyan személyek is fent vannak a „neten" akik más emberek, és védtelen gyerekek jóhiszeműségét, kíváncsiságát használják ki.