Bűnmegelőzési Hírlevél 2013 November

Közeleg Mindenszentek és a Halottak napja, amikor a temetőkben felkeressük elhunyt szeretteink sírjait.
A készülődés már október második felében elkezdődik, a piacok zsúfolásig megtelnek a koszorú és virágárusokkal, portékáiktól és a vevőktől szinte lépni sem lehet. Aztán ahogy közeledik november 1- e, egyre többen lesznek a temetőkben, a temetők környékén pedig megtöbbszöröződik a parkoló gépkocsik száma.

Sajnos ebben a nyüzsgésben nem mindenkinek a megemlékezésen és a Halottak napjára történő készülődésen jár az esze, kiváló alkalom ez a zsebtolvajok részére (a piacon, a helyi buszokon és a temetőben is).

Kérjük fokozottan ügyeljenek arra, hogy

  • - pénzüket, irataikat kabátjuk, táskájuk belső zsebében, vagy egyéb, mások számára nehezen hozzáférhető helyen tartsák!
  • - a bankkártyájukat ne tárolják együtt a PIN kóddal
  • - figyeljenek a csomagjaikra!

Mielőtt felkeresnék szeretteik sírjait, győződjenek meg arról, hogy gépjárművüket, kerékpárjukat gondosan lezárták!
Értéket ne hagyjanak az autóban (ha muszáj, akkor legalább a csomagtartóban), és lehetőleg a kijelölt, őrzött, kivilágított parkolókat vegyék igénybe.

Külön felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a padra, síremlékre helyezett táskájukat, egyéb értéket soha ne hagyják felügyelet nélkül, vagy őrizetlenül miközben a sírt rendezik, vagy csak éppen elmentek vízért, vagy a hervadt virágokat kidobni.

Természetesen a rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!