Bűnmegelőzési Hírlevél 2014 December

Kategória: Rendőrség

Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

3300 Eger, Eszterházy tér 2.

Tel: (36) 522-111, Fax: (36) 522-111/10-65

Levelezési cím: 3301 Eger, Pf.: 112.

Bűnmegelőzési Hírlevél

 

„ A szülők és a családok a Rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében”

A rendőrség 2014 októberétől új drog-prevenciós programot indított a kiskorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása, megelőzése érdekében, mely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők, családok együttműködésére.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2014 Augusztus

Kategória: Rendőrség

Bűnmegelőzési Hírlevél

2014. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevelünkben többször is hírt adtunk már a főként az idősek sérelmére, trükkös módszerrel elkövetett lopás bűncselekményekről. Hasonlóan a korábbi évekhez, jelenleg is kiemelt feladatnak tekintjük a kiemelt kockázatú csoportok védelmét, áldozattá válásának megelőzését.

Bűnmegelőzési Hírlevél Kerékpárlopások megelőzésére

Kategória: Rendőrség

 

Bűnmegelőzési Hírlevél

 

Kerékpárlopás

A kerékpározás népszerűségének növekedésével, a kerékpárlopások egyre gyakoribbá válása és a lopással okozott károk növekedése is jellemzőbbé vált. Az ellopott kerékpárok értéke meglehetősen változó, egyaránt kelendő a drága, százezer forintot is meghaladó értékű, illetve a kevésbé értékes kerékpár is.

Tavaszi átállás

Kategória: Rendőrség

BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVÉL

TAVASZI ÁTÁLLÁS - a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési tanácsai

Megyénk közútjain az idei év első negyedévében rendkívül kedvezőtlenül alakult a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma. A tavalyi év azonos időszakához képest ezen a téren 25 %-os emelkedés történt. Ami ennél is elrettentőbb, az a halálos kimenetelű esetek számának drasztikus növekedése (3-ról 8-ra). Hasonlóan kedvezőtlen a helyzet a balesetben megsérült személyek, valamint az ittasan okozott balesetek alakulása terén. A balesetek 90 %-a egyértelműen emberi hibára vezethető vissza. Sok baleset, főleg a január, februári időszakban elkerülhető lett volna kellő odafigyeléssel és a megfelelő vezetéstechnikai tudással.

Rendőrségi közlemény

Kategória: Rendőrség

Az elmúlt napokban közösségi portálokon több levél, beszámoló jelent meg arról, hogy veszélyben vannak óvodás és iskoláskorú gyermekeink. Ismeretlen személy(ek) el akarják "rabolni" őket az iskolából. Ezzel kapcsolatosan tett felhívást közzé a rendőrség.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2013 December

Kategória: Rendőrség

Közelednek az ünnepek, mindenki örömteljes várakozással, izgalommal és természetesen lázas bevásárlással készül a karácsonyra. Az örömbe azonban üröm is vegyülhet, ha az ajándékokra, ünnepi étkekre szánt pénzt ismeretlen tolvajok szerzik meg. Az üzletekben, az áruházakban, a piacokon, a tömegközlekedési eszközökön jelentősen megnövekszik a forgalom, s a zsebtolvajok ugyanilyen lázas izgalommal, és reményteljes várakozással várják a tömeget, amely ideális feltételeket teremt ahhoz, hogy egy gyors mozdulattal más táskájából, zsebéből pénzt, vagy értéktárgyakat emeljenek el.
A pénzük, ékszereik, kocsi- és lakáskulcsaik, hitelkártyájuk és irataik mind a tolvajok prédájává válhatnak.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2014 Január

Kategória: Rendőrség

Bűnmegelőzési Hírlevél

 

Itt a fűtési szezon, itt vannak a trükkös faárusok!

 

Így megyénkben is megjelentek a trükkös faárusok. Minden évben több tucatnyi embert csapnak be a tűzifával házalók. Trükkök tömegével verik át a megrendelőket.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2013 November

Kategória: Rendőrség

Közeleg Mindenszentek és a Halottak napja, amikor a temetőkben felkeressük elhunyt szeretteink sírjait.
A készülődés már október második felében elkezdődik, a piacok zsúfolásig megtelnek a koszorú és virágárusokkal, portékáiktól és a vevőktől szinte lépni sem lehet. Aztán ahogy közeledik november 1- e, egyre többen lesznek a temetőkben, a temetők környékén pedig megtöbbszöröződik a parkoló gépkocsik száma.

Sajnos ebben a nyüzsgésben nem mindenkinek a megemlékezésen és a Halottak napjára történő készülődésen jár az esze, kiváló alkalom ez a zsebtolvajok részére (a piacon, a helyi buszokon és a temetőben is).