Óvodai összefoglaló 2012

Óvodai életünk a 2011/2012-es nevelési évben is színesen alakult.

Szeptemberben fogadtuk az új gyermekeket, akik nagyon gyorsan megkedvelték az óvodás életet. Köszönhető ez a novembertől májusig működő Totyogó klubunknak, és a szeretetteljes fogadtatásnak, mely a felnőttek és a már „öreg" óvodások részéről feléjük irányul.

A gyermekek mindennapi óvodai életét tették gazdagabbá a Galagonya bábszínház színvonalas előadásai. Ők az év folyamán többször is ellátogattak hozzánk.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lehetőségünk nyílt a gyermekek tehetségének bemutatására. Márton napi rajzversenyen és mesemondó versenyen vettek részt szép sikerrel óvodásaink.

A Mikulás eljöttét mindig nagy várakozás előzi meg. A jó magaviseletért és a kedves versekért természetesen nem maradt el a Mikulás ajándéka, a csomag sem.

Karácsonyi vásárt az idén is rendeztünk. Az óvónénik által készített ajándékoknak most is nagy kereslete volt.

A meghitt karácsonyi ünnep után máris elérkezett a farsang, ahol a kíváncsi szülők zsúfolásig megtöltötték a művelődési ház nézőterét és amin szinte valamennyi gyermekünk jelmezbe bújt.

Alig telt el néhány hónap és máris eljött a nagycsoportosok búcsúja az óvodától.

Egyre több kisgyermek érzékenyül el ettől, ami - bízunk benne - annak a jele, hogy jól érezték itt magukat a 3-4 év alatt.

Az évzáró műsorra nagy lelkesedéssel készültek a gyerekek, hogy utána a megérdemelt felszabadult játéknak adhassák át magukat.

Örömmel tettünk eleget a felkérésnek, hogy testvértelepülésünkről ide látogató vendégeknek egy kis műsort adjunk. A községi Majálison gyermekeink bemutatták a májusfa állítás hagyományit.

A középső csoportos gyermekek az idén is két hetes vízhez szoktatáson vesznek részt.

Nyári kötetlen napjainkat színesíti a szülők által szervezett gyermeknap, és a közös kirándulás Nőtincsre a Seholszigetre.

Bízunk benne, hogy gyermekeink felejthetetlen élményekkel gazdagodtak ebben a nevelési évben is.

Óvónénik