Nyertes pályázat: - Mezőgazdasági útfelújítás!

Feltöltve: 2023-09-19

Visonta Község pályázatot nyújtott be a VP6-7.2.1.1-21 kódszámú felhívás alapján, és sikeresen elnyert 65 386 504 Ft , azaz hatvanötmillióháromszáznyolcvanhatezer-ötszáznégy forint összegű vissza nem térítendő támogatást a külterületi utak rendbetételére. A támogatást a település infrastruktúra fejlesztésére és a mezőgazdasági területek megközelíthetőségének javítására fogja fordítani, ami jelentős előnyöket nyújt majd a helyi gazdálkodóknak.

A projekt célja a külterületi utak javítása és karbantartása, ami lehetővé teszi a mezőgazdasági vállalkozók számára, hogy könnyebben és hatékonyabban érhessék el földterületeiket. Az útjavítás segíteni fogja a termelőket a terményeik szállításában és a mezőgazdasági munkák során.

Visonta Község polgármestere, Szarvas László, elmondta: "Nagyon örülünk az elnyert támogatásnak, mivel ez lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk a környékbeli gazdálkodók életét, és elősegítsük a mezőgazdasági tevékenység fejlődését. Az útjavítás révén a vidéki területek még elérhetőbbé válnak az agráriumban dolgozók számára."

A projekt végrehajtása a közeljövőben kezdődik, és a következő évi szüretre az ütemezés alapján kész lesz. Visonta Község vezetősége elkötelezett amellett, hogy a támogatást hatékonyan és transzparensen használja fel a külterületi utak minőségének javítására, és így hozzájáruljon a település és a gazdálkodók prosperitásához.

Visonta Községi Önkormányzat

 


Legfrissebb híreink