Országfásítási Program 2023.

Feltöltve: 2023-10-10

Az elmúlt napokban 18 facsemetét ültettünk el, hogy hozzájáruljunk környezetünk zöldítéséhez és fenntarthatóságunk növeléséhez. A Országfásítási Programban pályáztunk és ismét nyertünk facsemetéket.

A program célja az volt, hogy javítsuk a környezet minőségét és szépítsük a települést. A facsemeték ültetése nem csak esztétikailag teszi vonzóvá falunkat, hanem számos egyéb előnye is van.

Egyrészt, a fák oxigént termelnek és segítik a levegő minőségének javítását, így egészségesebb környezetet teremtve a lakosoknak. Emellett a fák árnyékot nyújtanak, így csökkentik a nyári hőséget, és hűvösebb környezetet teremtenek a közterületeken.

Az újonnan ültetett fák gondozása is kulcsfontosságú a program sikeréhez. A Visontáért Nonprofit Kft. dolgozói fogják végezni a fák rendszeres öntözését és karbantartását, hogy biztosítsák egészségüket és növekedésüket.

Fontos megjegyezni, hogy a Faültetési program hosszú távú befektetés. Az ültetett fák csak évek múltán érik el teljes méretüket és környezeti hatásaikat. Ez azért fontos, hogy a jövő generációk is élvezhessék a fák által nyújtott előnyöket.

Összességében a Országfásítási Programban sikeresen pályáztunk, és 18 facsemetét ültethettünk el falunkban. Reméljük, hogy ez az erőfeszítés hozzájárul a környezetünk szépítéséhez, a település fenntarthatóságának növeléséhez, és a közösségünk összekovácsolódásához. Az ültetett fák az idő múlásával csak nőnek majd, és hosszú távon hozzájárulnak településünk környezetének javításához.

Szarvas László

polgármesterLegfrissebb híreink